Startsidan          Kontakt          Anlita mig          Twitter          Instagram
Inlägg: Nyttiga kakor
Detta inlägg är publicerat i kategorin Detaljerat, Vardagligt, Ätbart och skrevs den 2013-04-17 klockan 15:00:00. Inlägget har hittills 1 kommentarer.
Scrolla ner till slutet utav inlägget för att kommentera det, eller ta hjälp utav länkarna här nedan för att ta dig dit du vill i bloggen.

Detaljerat, Vardagligt, Ätbart  >  2013-04-17 15:00:00  >  1 kommentarer

Nyttiga kakor

Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/50 och ISO 100


Dessa kakor bakade jag och Veronica igår. Det är inga valiga kakor fyllda med margarin, socker och mjöl utan innehåller faktiskt inget utav dessa ingredienser. Dessa är nyttiga, eller ja nyttigare, kakor med smak av banan. Tänkte dela med mig av receptet här, de är superenkla att göra och det går dessutom jättesnabbt. Det är dessutom inga krångliga ingredienser utan det mesta har man faktiskt hemma!

Ingredienser
4 msk havregryn
2 msk kokosflingor
1 mosad banan
1/3 tsk bakpulver
1/4 dl mjölk
Lite honung, du väljer själv hur mycket.
Vi la även till lite vaniljsocker, ca ½ tsk.
Samt valfri choklad att smälta.

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Mosa bananen och tillsätt de andra ingredienserna. Vi valde att mixa bananen då ingen utav oss är särskilt förtjust i bitar, och om ni väljer att göra det - ta ½ banan istället. Vi tog i 1 msk honung.

När du fått ihop en smidig smet så tar du en sked och klickar ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Sedan ska de in i ugnen i ca 15-20 minuter. När kakorna är klara och de har svalnat så smälter du chokladen över vattenbad och doppar dem sedan. Vi valde att doppa botten, men det gör man självklart som man vill.

Vi tyckte att vår smet blev lite för kladdig vilket även kakorna blev. Vi la även i mer havregryn för att få en fastare smet. Ikväll ska vi testa samma sak, fast med ½ banan samt flingor i för att få dem lite krispiga!

Rekommenderar dessa starkt då de är ett utmärkt alternativ när man är choklad och sötsugen. Istället för att baka en halv sats, otroligt onyttiga, chokladbollar så baka dessa! Du kan äta flera stycken utan dåligt samvete!

Postat av: sandra
okej, det där ska jag prova nån gång. lät jätte smarrigt ju :D
Svar: Det är det! :)
Alexandra Eriksson / fotoblogg
Kommentera inlägget här


» Bloggdesigner
Jag gör designbeställningar till blogg.se/webblogg.se, så om du är intresserad utav att beställa en design utav mig kan du se till att läsa igenom inlägget "Anlita mig" och sedan maila mig på alexandraeriksson_@hotmail.com, så ska vi se till att få ihop en design du ska trivas med.

> Vill du anlita mig som bloggdesigner? Klicka här
> Är du intresserad utav att se vilka designer jag gjort? Klicka här» Fotografering
Jag har fotograferat sedan 2008 och i bloggen ser ni oftast urvalet utav mina bilder. För tillfället fotograferar jag grati, med utgångpunkt i Nyköping, då jag fortfarande försöker få ut mitt namn och få erfarenhet.

> Vill du anlita mig som fotograf? Klicka här
> Kolla in kategorin "Fotografering", där finns bland annat Porträtt / Bröllop / Landskap / Natur» Utrustning
Jag fotograferar med en Canon EOS 550D, men har även en Canon EOS 1000D sedan tidigare. Jag redigerar mina bilder i Adobe Photoshop CS5. Jag har mycket kunskap av HTML och CSS, och då är Adobe Dreamweaver ett vprogrm jag har kunskap inom. När det gäller mitt intresse för grafisk formgivning är InDesign CS5 ett program jag använder.
Vill du rådfråga mig angående någonting eller om du vill ha hjälp, hör av dig till mig på alexandraeriksson_@hotmail.com

> Vill läsa mer om min kamerautrustning? Klicka här
> Är du intresserad utav att se mina kunskaper angående bloggdesigner? Klicka här» Övrigt
Jag försöker verkligen se till att vara så aktiv som möjligt för att ni ska få ut så mycket som möjligt utav vad jag kan. Så tveka inte över att höra av er till mig om det är någonting ni undrar över. Jga hjälper mer än gärna till.

Annars, se till att vara trevlig när du kommenterar. Vi hörs!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: