Inlägg: Nyttiga kakor
Scrolla ner till slutet utav inlägget för att kommentera det, eller ta hjälp utav länkarna här nedan för att ta dig dit du vill i bloggen.
Nyttiga kakor
Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/50 och ISO 100
Dessa kakor bakade jag och Veronica igår. Det är inga valiga kakor fyllda med margarin, socker och mjöl utan innehåller faktiskt inget utav dessa ingredienser. Dessa är nyttiga, eller ja nyttigare, kakor med smak av banan. Tänkte dela med mig av receptet här, de är superenkla att göra och det går dessutom jättesnabbt. Det är dessutom inga krångliga ingredienser utan det mesta har man faktiskt hemma!
Ingredienser
4 msk havregryn
2 msk kokosflingor
1 mosad banan
1/3 tsk bakpulver
1/4 dl mjölk
Lite honung, du väljer själv hur mycket.
Vi la även till lite vaniljsocker, ca ½ tsk.
Samt valfri choklad att smälta.
Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Mosa bananen och tillsätt de andra ingredienserna. Vi valde att mixa bananen då ingen utav oss är särskilt förtjust i bitar, och om ni väljer att göra det - ta ½ banan istället. Vi tog i 1 msk honung.
När du fått ihop en smidig smet så tar du en sked och klickar ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Sedan ska de in i ugnen i ca 15-20 minuter. När kakorna är klara och de har svalnat så smälter du chokladen över vattenbad och doppar dem sedan. Vi valde att doppa botten, men det gör man självklart som man vill.
Vi tyckte att vår smet blev lite för kladdig vilket även kakorna blev. Vi la även i mer havregryn för att få en fastare smet. Ikväll ska vi testa samma sak, fast med ½ banan samt flingor i för att få dem lite krispiga!
Rekommenderar dessa starkt då de är ett utmärkt alternativ när man är choklad och sötsugen. Istället för att baka en halv sats, otroligt onyttiga, chokladbollar så baka dessa! Du kan äta flera stycken utan dåligt samvete!
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/50 och ISO 100
Dessa kakor bakade jag och Veronica igår. Det är inga valiga kakor fyllda med margarin, socker och mjöl utan innehåller faktiskt inget utav dessa ingredienser. Dessa är nyttiga, eller ja nyttigare, kakor med smak av banan. Tänkte dela med mig av receptet här, de är superenkla att göra och det går dessutom jättesnabbt. Det är dessutom inga krångliga ingredienser utan det mesta har man faktiskt hemma!
Ingredienser
4 msk havregryn
2 msk kokosflingor
1 mosad banan
1/3 tsk bakpulver
1/4 dl mjölk
Lite honung, du väljer själv hur mycket.
Vi la även till lite vaniljsocker, ca ½ tsk.
Samt valfri choklad att smälta.
Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Mosa bananen och tillsätt de andra ingredienserna. Vi valde att mixa bananen då ingen utav oss är särskilt förtjust i bitar, och om ni väljer att göra det - ta ½ banan istället. Vi tog i 1 msk honung.
När du fått ihop en smidig smet så tar du en sked och klickar ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Sedan ska de in i ugnen i ca 15-20 minuter. När kakorna är klara och de har svalnat så smälter du chokladen över vattenbad och doppar dem sedan. Vi valde att doppa botten, men det gör man självklart som man vill.
Vi tyckte att vår smet blev lite för kladdig vilket även kakorna blev. Vi la även i mer havregryn för att få en fastare smet. Ikväll ska vi testa samma sak, fast med ½ banan samt flingor i för att få dem lite krispiga!
Rekommenderar dessa starkt då de är ett utmärkt alternativ när man är choklad och sötsugen. Istället för att baka en halv sats, otroligt onyttiga, chokladbollar så baka dessa! Du kan äta flera stycken utan dåligt samvete!
Postat av: sandra
okej, det där ska jag prova nån gång. lät jätte smarrigt ju :D
Svar:
Alexandra Eriksson / fotoblogg