Startsidan          Kontakt          Anlita mig          Twitter          Instagram
Arkivsida, månadsvis
Här nedan kan du se hur länge jag bloggat på den här bloggen, och du kan välja att läsa inlägg ifrån en specifik måndad ett visst år .

Natur  >  2012-05-29 13:39:33  >  1 kommentarer

During the sunset

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM + Bländare 1.4, slutartid 1/1000 och ISO 100

Bloggdesign  >  2012-05-29 13:22:05  >  1 kommentarer

Starting over

Hej! Hoppas ni inte ser ut som frågetecken nu. Men jag har "bytt tillbaka" till min gamla blogg. Tagit bort alla inlägg och allt gammalt och nu finner ni mig alltså på www.alexandraeriksson.se och www.aalexandraeriksson.blogg.se. Behövde en ny start känner jag.

Designen är tråkig, jag vet. Men det känns så simpelt och jag vill faktiskt ha det så nu. Ska börja blogga på riktigt igen, har tusen bilder att redigera bara. Puss!

Fototips  >  2012-05-26 18:31:29  >  0 kommentarer

Hur jag sparar mina bilder

Tidigare har jag alltid haft problem med att veta var och hur jag ska spara mina bilder, och det hela slutade alltid med att allting hamnade i samma mappar på helt olika ställen på datorn. Det är hur rörigt och jobbigt som helst när man har så många bilder man faktiskt behöver ha organiserade, så därför har jag sedan 2011 börjat sortera mina bilder i mappar och allting ser ut som här nedan.


Jag sparar alltså mina bilder månadsvis, och döper sedan mappen med datum och vad det föreställer. Bilderna nedan fotade jag alltså den 29e april och bilderna är naturfoton. Detta gör det enkelt för mig att hitta mina bilder, och veta vad jag fotade när.


I varje sådan fotomapp sparar jag jpeg och RAW filer, alltså originalbilderna. Jag lägger även till en mapp som jag döper till Redigerade. Där ligger de bilder som jag som jag, rätt självklart, redigerar. Detta gör jag för att jag sedan vet exakt vilka bilder som hamnar på bloggen, och även för att minska risken att råka spara över originalbilderna.

Så ett tips till alla er som använder kameran flitigt varje månad, se till att organisera era bilder på ett sätt som gör att ni hittar och faktiskt ved vad ni fotade när. Det underlättar!

Fototips  >  2012-05-26 18:24:23  >  0 kommentarer

Olika typer av ljus

Det finns olika sorters ljus som man kanske inte riktigt tänker på när man fotar. När man väl vet om hur ljuset påverkar bilden så får man ett annat sätt att tänka och man lär sig mer av sig själv när man fotar i olika ljus. Jag tänkte ta och förklara lite vilka olika ljus det finns samt hur man får fram just det ljuset.

MJUKT OCH HÅRT LJUS
När man fotar i mjukt ljus så diffuserar ljuset innan det träffar motivet och ju mjukare ljus du har desto mjukare blir skuggorna. Mjukt ljus ger också en jämn exponering och är lätt att fota i.

Hårt ljus är med andra ord raka motsatsen till mjukt ljus. Ljuset diffuserar inte innan det träffar motivet och det ger skarpare skuggor. Hårt ljus ger större färgdjup men kan vara svårt att fotografera i.

SVAGT OCH STARKT LJUS
När du fotar i mjukt ljus är det också lättare att få svagt ljus och är alltså lättast att fota när du inte har särskilt mycket ljus alls eller så lite som möjligt. Svagt ljus ger mer mystik, omättade färger och oskarpare skuggor.

Starkt ljus hör ihop lite med hårt ljus, det ger skarpare bilder, mer mättade färger och tydligare skuggor och är lättast att fota i när solen står högst upp är det mest möjligt att du får hårt och starkt ljus.

DIREKT OCH INDIREKT LJUS
Direkt ljus när när ljuset träffar direkt på motivet, och indirekt ljus är när ljuset reflekteras innan det träffar ditt motiv, typ som fönsterljus.

MEDLJUS, MOTLJUS OCH SIDOLJUS
När du fotar i medljus så kommer ljuset rakt framifrån och ger bra täckning och få skuggor, det kan även uppfattas som lite platt.
Motljus får du när ljuset kommer bakifrån och kan användas som ett komplement för att ge en snygg effekt och det kan även vara svårt att exponera om ljuset bara kommer bakifrån.
Sidoljus bildas då alltså när ljuset kommer från någon sida, det ger karaktär och olika mycket skuggor beroende på hur du vinklar ljuset eller motivet.

Fototips  >  2012-05-26 18:23:59  >  2 kommentarer

RAW vs jpeg

Vad är RAW?
RAW är ett format som du som fotar med systemkamera kan ha mycket användning av.

Vad är det för skillnad mellan RAW och JPG?
RAW-formatet har en bättre förmåga att hantera kontraster i bilden än andra format, hur mycket beror på hur kameran är inställd på att exponera.
RAW-bilden har information i skuggorna och genom lite redigering i ett bildredgeringsprogrma visar sig skuggorna på ett bättre sätt än om man fotar med JPG-fromat. Det är även bättre att göra justeringar i bilden om den är fotat med RAW, tillexempel vitbalans och skärpa.

Finns det några nackdelar med att använda RAW-format?< br />En nackdel är att det tar stor plats på både minneskort och hårddisk, men jag ska säga er att det blir en väldigt stor skillnad om man använder RAW-format istället för JPG. RAW-formatet är också unikt för varje kamera och RAW-bilden kan bara öppnas med ett program som du måste ladda hem. 

Hur ställer jag in så att jag får RAW-format på mina bilder i min kamera?
RAW ställs in under "Kvalitet" i Menyn på systemkameran. Vissa kameror har en inställning där du kan använda RAW + JPG. Det betyder alltså att bilden du tar spraras som en JPG bild och en RAW bild. Det använder jag mig av och jag tycker det är bra med tanke på att man ser skillnaden i JPG bilden och RAW bilden och det är en väldigt stor skillnad.

Hur öppnar jag mina RAW bilder?
Om du använder Photoshop CS2 eller senare så finns det ett tillägg som heter Camera RAW.

1. Börja med att ladda ner Camera RAW här. (Borde funka här. Hittade inte där jag laddade ner det)
2. Öppna sen mappen och kopiera filen där det står Camera RAW på.
3. Sen öppnar du mappen där du har Photoshop på din dator, och sen klistar du in filen i Plug-in mappen.
4. Starta om Photoshop.
5. Klart! Öppna en RAW bild i Photoshop och se om det funkar.

Fototips  >  2012-05-26 18:23:20  >  0 kommentarer

Objektivets förkortningar

Tänkte ta och försöka förklara vad förkortningarna på objektiven betyder. Till exempel vad bokstäverna här: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM faktiskt har för innebörd. Sånt kan vara bra att veta.

CANON
AF står för autofocus och det innebär att kameran kan ställa in skärpan själv genom att fokusera på motivet.

EF betyder att objektivet passar till alla kameror. Om det står EF-S så passar endast objektivet till kameror som 400D, 4050D, 40D osv. Du kan alltså inte använda ett objektiv där det står EF-S om din kamera har en annan fattning.

50mm står för hur mycket du kan zooma med objektivet, och eftersom det endast står 50mm så betyder det att objektivet är ett fast objektiv. Om du skulle ha ett objektiv där det står 70-200mm så kan du alltså zooma med det.

F står för kameran bländare och visar hur kort skärpedjup du kan få. Siffran som står (t.ex f/1.4, f/3,5-4,5) står för hur kort skärpedjup du kan få med objektivet. Ju lägre tal, desto bättre ljusmöjligheter vilket oftast är det man strävar efter.

L betyder att kameran anses ha bättre kvalitet än övriga kameror. L är förkortningen för Canons L serie. Många L-objektiv har också speciella tätningar mot vatten och damm.

USM står för UltraSonicMotor och betyder alltså att objektivet har en USM motor som gör att det fokuserar snabbare och tystare.

IS står för objektivets stabilisering och innebär att du lättare kan få bra exponering i sämre ljusförhållanden.

DO betyder att det är möjligt att tillverka mindre och lättare objektiv och samtidigt kunna behålla bildkvaliten. DO (Diffractive Optical) betyder att det innehåller teknik med diffraktiva optiska element.

NIKON
AF betyder att objektivet inte har autofokus och passar alltså bara till kameror med inbyggd autofokus i kamerahuset.

AF-S innebär att objektivet har en tyst autofokus och passar därmed till alla Nikonkameror.

DX betyder att objektivet endast passar till kameror med mindre sensorformat. (D50, D80 osv).

IF står för intern fokus och innebär att man fokuserar inuti objektivet utan att linsen rör sig.

VR är detsamma som Canons IS och har alltså hand som objektivets bildstabilisering.

ED innebär att objektivet tar bort kromatisk aberration och ger också bästa resultat när det gäller upplösning och kontrast samt att det blir bättre skärpa.

D betyder att du får bättre bildexponering.

Fototips  >  2012-05-26 18:22:48  >  0 kommentarer

ISO, slutartid och bländare

Vad är egentligen bländare, slutartid och ISO? De alla har med ljuset i kameran att göra och jag tänkte ta att förklara så gott jag kan vad de olika begreppen betyder och vad de egentligen gör.

BLÄNDARE
Bländarens uppgift är att justera hur mycket ljus som släpps in i kameran, ju större bländarens öppning är (vill säga desto lägre bländarantalet är) desto mer ljust kommer igenom. Bländarinställningen påverkar också bildens skärpedjup, om bländaröppningen är stor (lågt bländarantal) så blir ljusgenomsläppet högt och skärpedjupet kort.


Första bilden är tagen med en stor bländare, den andra med en lite mindre och den tredje med en liten, och här ser ni hur skärpedjupet förändras från kort till långt.

SLUTARTID
Kamerans slutare justerar bildens exponeringstid, ju längre slutaren är öppen desto mer ljus kommer igenom. Ju längre slutartid du använder, desto mer ljus släpps in och ju kortare slutartid du använder - desto mindre ljus släpps in. Slutartiden påverkar också bildens rörelseoskärpa, om du fotograferar med en lång slutartid så ser det ut som att motivet rör på sig och om du fotar med en kort slutartid så blir bilden skarpare.

ISO
ISO har hand om kamerans ljuskänslighet. Ett lågt tal ger en bättre kvalitet till din bild men kräver mycket ljus, medan ett högt tal ger dig möjlighet att fotografera i mindre ljus men det ger en sämre bildkvalitet. Ju högre ISO antal du använder dig av desto brusigare blir bilden, och du lär också märka hur slutartiden ändras när du höjer/sänker ISO antalet. När du är inomhus så är kameran oftast mer ljuskänslig än när du är utomhus, och då är det bra att använda sig av ett högre ISO-tal.

Det är rätt svårt att veta när man ska använda ett visst ISO-tal, så här kommer en liten hjälp som kan vara bra att ha i åtanke när man fotograferar:

- ISO 100: Utomhus en solig dag
- ISO 200: Utomhus en molnig dag
- ISO 400: Utomhus i skugga eller inomhus med mycket ljus
- ISO 800: Inomhus
- IS0 1600: Kvällstid och i svagare ljus


Här är första bilden tagen med ISO 100, och andra bilden med ISO 6400. Och ni ser ju skillnaden, ju högre ISO desto mer brus i bilden. På närbilden ser ni hur stor skillnad det blir, trots att dessa bilder är tagna i ett lagom bra ljus.

Fototips  >  2012-05-26 18:22:05  >  0 kommentarer

Hur ställer jag in vad?

VAD ÄR SLUTARTID OCH BLÄNDARE?
Slutartid är tiden som slutaren på kameran är öppen då kameran alltså låter ljuset komma in.Kort slutartid (1/500, 1/250 osv) betyder att kameran släpper in ljuset i en femhundradel/tvåhundradels sekund vilket gör att bilden fryser fast.
Lång slutartid innebär alltså motsatsen till kort, ju högre slutartid du använder desto mer "rörelse" blir det i bilden.

Bländaren har också med ljuset som kameran släpper in att göra. En stor bländare (1.4, 2.2) ger ett kort skärpedjup, vill säga att skärpan i bilden fastnar på motivet och ger suddig bakgrund medan en lägre bländare (9, 14) gör att hela bilden, inklusive bakgrunden, blir i fokus och får skärpa.

HUR STÄLLER JAG IN VAD?
Om du vill att kameran själv ska välja slutartiden och bländaren som passar i det ljuset du fotar i, så väljer du inställningen "P".

Om du vill hantera bländaren själv, men att kameran själv väljer slutartiden - så väljer du inställningen "Av". Den här inställningen använder jag mig av eftersom att jag har problem med att få in slutartiden rätt, därför tycker jag det är lättast att kameran fixar det åt mig.

Om du vill ställa in slutartiden själv, och vill att kameran ska ställa in bländaren åt dig så använder du dig av inställningen "Tv" och om du vill ställa in både slutartiden och bländaren själv, vill säga fixa inställningarna manuellt, så använder du inställningen "M".

Fototips  >  2012-05-26 18:21:29  >  0 kommentarer

Kompostition

ATT FÅ TILL RÄTT KOMPOSITION
Komposition betyder ”sätta samman” och varje gång du tar en bild uppstår en komposition, och hur du använder den kompositionen påverkar betraktarens syn på bilden.

Symmetrisk komposition är när du väljer att ha ditt huvudmotiv i mitten. Då blir det balans i bilden eftersom det är lika på båda sidor om mitten och bilden blir väldigt lättläst. Bilden kan tyckas verka statisk, då det saknas dynamik och spänning i bilden.

Asymmetriskt kompoistion är när ditt huvudmotiv är till vänster/höger i bilden. Det är en klassisk porträttposition och ger bilden en harmonisk och spännande känsla.

Det är svårt att sätta ord på hur bilder påverkas, men det finns vissa val du kan göra för att påverka bildens känslor. Genom att gå nära motivet får du en kaxig, påträngande och spännande känsla. Att sätta motivet i kanten skapar orolighet, det är något som händer i bilden och det blir en förändring. Horisontella linjer uppfattas ofta som trygga, lugna och vilande medan vertikala linjer uppfattas som starka och motståndskraftiga. Fågelperspektivet ger bilden en känsla av sårbarhet, och grodperspektivet uppfattas som stark.

Fototips  >  2012-05-26 18:21:00  >  0 kommentarer

Vad är Bokeh?

VAD ÄR BOKEH?
För er som inte vet vad bokeh är, så får man fram det bäst när du fotar bilder med lövbakgrund där ljuset kommer igenom löven på de delar där inte fokusen ligger.

HUR FÅR JAG TILL DET I MINA BILDER?
Ju kortare skärpedjup du använder, desto större chans har du för att få bokeh. För att lyckas få bäst resultat ska du alltså använda dig av så lågt bländarantal som möjligt (1.4, 1.8, 2.5). Eftersom bokeh har med bändaren att göra, så har faktorerna brännvidd och avstånd stor betydelse. Som ni ser på porträttexemplen här nere så har den nedre bilden kraftigare bokeh än de två övre, och det beror på avståndet. Ju närmre du står, desto kraftigare blir bokehn.

Bokeh piffar till dina bilder enormt och det gör att porträttbilderna ser mer professionella ut plus att de blir hur mycket snyggare som helst med de runda ringarna i bakgrunden.

 

Fototips  >  2012-05-26 18:20:00  >  0 kommentarer

Vad är skärpedjup?

VAD ÄR SKÄRPEDJUP?
Skärpedjup står för hur stor del av bilden som ligger i skärpa. Brännvidden, avståndet och bländarantalet är det som avgör om du får lång eller kort skärpedjup.

HUR GÖR JAG FÖR ATT FÅ KORT/LÅNGT SKÄRPEDJUP?
Kort skärpedjup kräver en stor bländare (f/1.4, 2.8, 3.5) och kräver inte så mycket ljus. Du behöver ha något i förgrunden och i bakgrunden för att få fram ett bra resultat och ju längre avstånd du har mellan objekten desto tydligare framstår det korta skärpedjupet.

Långt skärpedjup kräver mera ljus och en liten bländare (f/8, 11, 22).

När jag fotar porträtt foton så använder jag mig av mitt objektiv Canon EF 50mm för att det är det enda objektiv med lagom stor bländare som jag har. Då ligger bländaren på 1.4.

Bilder med kortare skärpedjup blir mycket snyggare, man ser motivet i bilden skarpare när bakgrunden blir suddig och man lägger märke till motivet bättre då istället för alla detaljer som syns så väl i bakgrunden med en lägre bländare.
Det ser ni exempel på bilderna under:


Första bilden är tagen med bländaren 1,4 vilket alltså ger bilden ett kort skärpedjup eftersom bara modellens ansikte/kropp är i fokus och har därmed all skärpa.

Andra bilden är tagen med bländaren 8 och som ni ser så blir även en del av bakgrunden i skärpa. Så ju högre bländarantal, desto mer av bilden hamnar i skärpa.

Om mig  >  2012-05-26 17:44:08  >  0 kommentarer

Kamerautrustning


Kamerahus

Canon EOS 1000D, ca 4000:-
En bra och lättlärd nybörjarkamera som och lätt att hantera.
Tycker personligen detta är en fantastiskt bra nybörjarkamera och rekommenderar den till alla de som tidigare inte använt sig av systemkameror.


Canon EOS 550D, ca 6000:-
Ett lätt och smidig kamera som levererar bra bilder och hanterar brus på ett bra sätt.Objektiv

SIGMA 18-55mm f/3.5-5.6 DC, ca 1500:-
Ett vanligt standard-objektiv med vidvinkel som fungerar bra till det mesta då långt skärpedjup krävs.


Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro, ca 3000:-
Ett bra macroobjektiv med skarp fokus och bra ljusstyrka. Litet och välbyggt.
Fungerar bra till i princip allt, men rekommenderas till naturfotografering samt porträtt.


Canon EF 55-200 f/4.5-5.6 II USM, ca 2000:-
Ett telezoom objektiv som är otroligt lätt och kompakt.
Använder detta sällan då jag tycker det känns för plastigt och enkelt.
Svårt att hålla still på stor brännvidd på grund av att kameran är så pass lätt.


Canon EF 50mm f/1.4 USM, ca 4000:-
Ett fast objektiv med en otrolig ljusstyrka med en fantastisk stor bländare.
Normal brännvidd och objektivet används som mitt "standard", vill säga till i princip allting.
Passar bäst till natur och porträttfotograferingar.


Canon EFS 18-55, ca 2000:-
Ett lätt standardobjektiv men levererar inte sådär jättebra bilder och skärpan är ibland dålig.
Fick med detta till min Canon EOS 550D och objektivet räknas som ett kitobjektiv och känns plastigt.Tillbehör

Batterigrepp

BP-450D, Scandinavian Photo 495:-
BP-E8, Kaffebrus 1079:-


Filter
Skylight filter 58mm Haida, Tvspelsweb 99:-
Close-up filter 58mm Haida, Tvspelsweb 79-99:-
CPL filter 58mm Haida, Tvspelsweb 169:-
Soft Focus filter 58mm Haida, Tvspelsweb 99:-
Hoya HMC Yellow (K2) 58mm, ca 250:-

Alla dessa filter passar mitt SIGMA-objektiv. Vad filtren gör står i beskrivningen i länken.Fjärrutlösare
Radiostyrd - JCC, Tvspelswebb 399:-
Med sladd 10m - JCC, Kaffebrus 329:-
Remote Controller RC-6, Cyberphoto, 210:-

Rekomenderar inte den trådlösa då min glappade en del och till slut inte fungerade alls.


Reflexskrämar
Reflexskärm Guld 56 cm (Guld/Transparent), Kaffebrus 149:-
Reflexskärm 5 i 1 110cm (Silver, Vit, Guld, Transparent och Svart), Tvspelswebb 329:-


Kameraväskor
GOLLA kameraväska, ca 400:-
Axelväska med plats för kamerahus samt två objektiv.

Lowepro, Netonnet 250:-
Axelväska med plats för kamerahus med ditsatt objektiv.


Stativ
HAMA Stativ Star 62, Siba 249:-
Trebent stativ som ger dig stadigare bilder.

Om mig  >  2012-05-26 17:21:00  >  0 kommentarer

Kontakt

Har du frågor eller undrar något speciellt?
Då kan du alltid kommentera inläggen här på bloggen, kontakta mig här, eller så kan du också maila mig på: alexandraeriksson_@hotmail.com.

Jag svarar på alla frågor med ett så bra svar jag kan, så tveka inte över att höra av dig.

Om mig  >  2012-05-26 17:17:00  >  0 kommentarer

Självpresentation

Borde väl börja med att säga att jag heter då Alexandra Eriksson och är 19 år. Lever för tillfälligt mitt liv i Nyköping tillsammans med mamma, pappa och syster i en fyra. Har pojkvän sen ca tre år tillbaka och har precis blivit icke-studerande.

Jag har pluggat tre år på gymnasiet, då jag läste Medieprogrammet på LBS med inriktning fotografering och webbproduktion. Jag jobbar som timvikarierande larmoperatör på Larmcentralen i Nyköping och på min fritid försöker jag tillbringa så mycket tid jag kan med vänner, familj, pojkvän och kameran. Fotograferign, webbdesign och grafisk formgivning är tre utav mina främsta intressen, och jag hoppas att kunna fördjupa mig i något utav dem som jag sedan kan försörja mig på.

Jag försöker lära mig verktyget Wordpress, och under tiden bloggar jag här för att visa upp mina kunskaper inom ovanstående intressen samt för att jag tycker det är roligt. Jag tycker om att dela med mig utav mina åsikter, min vardag och att visa upp mina bilder. Vad är då inte mer perfekt än en blogg?


VILL DU KONTAKTA MIG?
Maila mig då på alexandraeriksson_@hotmail.com eller läs mer om hur du kan kontakta mig här.

Bloggdesign  >  2012-05-04 17:50:00  >  0 kommentarer

Anlita mig

ANLITA MIG SOM FOTOGRAF
För tillfället fotograferar jag gratis då jag jobbar på att förbättra mig som fotograf samt bygga ut min portfolio. Fotograferingen sker i Nyköping och det finns möjlighet att fotograferas i studio likaväl som ute i naturen. Om du är intresserad är det bara att du hör av dig till mig via mail, alexandraeriksson_@hotmail.com.
 
 
ANLITA MIG SOM BLOGGDESIGNER
Vill du ha en mer personlig design än de stilmallar som blogg.se erbjuder? Jag gör bloggdesigner till blogg.se/webblogg.se med utgångspris på 150:-. Priset kan höjas beroende på hur avancerad design du vill ha/hur lång tid det tar för mig att göra den.
 
Om du vill beställa en bloggdesign av mig mailar du mig på alexandraeriksson_@hotmail.com och förklarar för mig hur du vill att din design ser ut. För att underlätta arbetet, och kaske ge dig som inte riktigt har koll, så vore det bra om du beskrev dig design utifrån nedanstående punkter i mailet:
 
 
» Beskriv färgtemat
Kom gärna med förslag på färgkoder så jag vet på ett ungefär hur du tänkt dig. Annars kan du bara nämna en eller flera färger och om bloggen ska vara ljus/eller mörk så jag har något att gå på när det gäller bakgrundsfärg, inlägg/menybakgrund, textfärg, länkfärger, rubrikfärger osv.

 
» Headern
Om du har tänkt dig något speciellt i headern, försök beskriva det så fort du kan. Om du vill att headern ska bestå av flera bilder, mönster, mouseoverikoner, övriga länkar (Bloglovin', startsida, info etc.), skicka gärna med en skiss på hur du vill ha det.
 
 
» Inläggssidan
Berätta vilket typsnitt vill du ha var ska rubrik, datum, kommentarer och kategorier ska vara samt om du tänkt dig något annat här som också är relaterat till inläggssidan.
 
 
» Menyn
Förklara hur du vill ha menyn, till höger/vänster, hur bred/smal, om den ska vara uppdelad, ha skuggor, runda kanter. Nämn även här vilket typsnitt du vill använda dig av och om det är några länkar eller ikoner du vill ha och berätta om du vill ha akriv och kategorier uppdelade, någon personlig text och skicka med en profilbild om det önskas.
 
 
» Kommentarer och kommentarsfält
Skicka gärna med en skiss här också om du vet hur du vill ha det gällande bakgrund, färg, typsnitt, hur URL/datum ska se ut samt om du vill ha någon "Innan du kommenterar" text eller bild.
 
 
Redan nu så nämner jag att bildspelsheader/bilder, många mouseoverikoner, extramenyer (dropdoownmeny) och uppdelade kategorier/arkiv ger extra kostnad på grund av det är sådana saker som tar lite extra tid och ibland kan vara lite krångligt att få på plats.
 
 
När du mailat mig och vi kommit överens om pris och struktur så börjar jag med din design på en utav mina testbloggar. När jag är klar visar jag dig designen, och du kommer därefter med kommentarer och när du är nöjd så för du över pengarna till mitt konto. När jag ser att pengarna sitter inne på mitt konto och du har gett mig dina inloggningsuppgifter (byt lösenord innan ifall du inte vill ge ut det), så lägger jag in designen på din blogg.
 
 
» Betalning
Betalningen tar vi via mail, men den går vanligtvis till så att pengarna överförs till mitt konto, men det finns möjlighet att skicka dem via post om så önskas.
 

Om du i efterhand skulle vilja byta ut header, profilbild, länkar eller typsnitt fixar jag det självklart kostnadsfritt! Men om du vill ändra så pass mycket i din design att det skulle ta upp mycket av min tid så kommer jag tyvärr säga ifrån, just för att det ofta är småändringarna som tar längre tid. Du ska självklart inte tveka över att höra av dig om det skulle vara något du vill ändra eller ta bort, men det har dock skett att kunder vill ändra så pass mycket att det blivit en helt ny design.
 
Om det skulle vara något annat du undrar över är det bara att maila mig.

Kolla gärna in mitt Showcase för Bloggdesigner där jag visar er alla mina designer jag gjort.