Startsidan          Kontakt          Anlita mig          Twitter          Instagram
Arkivsida, månadsvis
Här nedan kan du se hur länge jag bloggat på den här bloggen, och du kan välja att läsa inlägg ifrån en specifik måndad ett visst år .

Vardagligt  >  2013-09-10 14:51:11  >  0 kommentarer

Äntligen! Från .se till .com


Hey guys! Vet ni vad? Nu lämnar jag blogg.se och flyttar till Wordpress. Så från http://alexandraeriksson.se/ till http://www.alexandraeriksson.com/. Detta på grund av att jag vill kunna finnas på samma ställe hela tiden, och Wordpress har gett mig möjligheten att ha både blogg och portfolio på samma ställe. Det känns lite mer proffsigt och även om jag fortfarande är nybörjare känns det verkligen som att detta passar mig så mycket bättre.
 
Men, jag kommer inte lämna blogg.se helt och hållet - utan jag kommer självklart fortsätta göra bloggdesigner till er! Men jag personligen finns numera på http://www.alexandraeriksson.com/. Jag har även en ny mailadress, [email protected], så om ni har frågor eller funderingar - maila!
 
Jag hoppas att ni följer med mig i flytten, vi ses!
 

Detaljerat, Tankar och Åsikter, Ätbart  >  2013-09-03 14:57:41  >  3 kommentarer

Lite tankar kring 5:2 dieten

Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/60 och ISO 100
 
Mamma och jag har börjat med 5:2 dieten. Den största anledningen till att jag har börjat med den beror på att jag verkligen måste få mer kontroll över hur och vad jag äter. Jag ser det inte som att jag svälter mig själv två dagar i veckan för att gå ner i vikt, utan att jag de två dagarna äter kontrollerat efter matschema för att försöka få mig själv att sluta småäta. För att försöka ändra mina matvanor.

Jag har verkligen jätteproblem när det kommer till det här med att småäta, och jag är sockerberoende. Det fungerar ganska okej under dagarna, men kvällarna är omöjliga. Om vi äter middag vid fem, så måste jag äta något vid sju igen och sedan vid nio. Om jag är vaken till ca tolv/ett om nätterna måste jag äta något vid elva igen. Och dessa "små mellanmål" under kvällen blir sällan en morot eller en skål med fil och flingor. Utan popcorn, helst någon chokladbit och mer än gärna lite godis. Jag vet inte om jag ens kan skilja hunger och sug från varandra under kvällarna längre. Min kropp har vant sig vid något litet ätbart under de sena timmarna, och även om jag kanske måste hålla mig till det så måste jag förändra mönstret där jag väljer att stoppa i mig sötsaker. Så jag måste komma till det stadiet där jag låter mig själv i sådana fall vara sugen, det har ju ingen dött av. 

Jag har under de senaste åren haft en väldigt komplicerad relation till mat. Jag har haft omöjligt svårt med frukost och jag får lätt kväljningar av sådan mat jag inte tycker om. Jag har bland annat inte ätit pasta, köttbullar, mackor och smör. Jag har sällan haft ångest över just mat, utan jag är väl medveten om att det krävs tre måltider per dag för mig och jag har alltid tvingat i mig något på morgonen. För annars orkar jag inte med dagen. Under det senaste året har detta problem förbättrats något enormt, och även om jag inte äter smör, sällan ost, endast visst bröd och endast mammas köttbullar och viss pasta - så har jag hittat omvägar för att försöka komma förbi den där spärren där jag inte klarar av viss mat. Och fram för allt så tycker jag inte det är jobbigt att äta frukost längre. Så länge jag stoppar i mig sådant jag vet att jag klarar av att tugga så är det lugnt. 

Något jag däremot aldrig haft problem med är som sagt sötsaker, och det är där mitt problem idag ligger. Jag och mamma är inne på vår andra vecka med 5:2 och man märker ganska snabbt att det krävs viss anpassning. Jag måste anpassa mig efter min kropp och mitt mående dessa dagar. Jag tänker inte vara så pass sträng att jag mår dåligt över att jag är hungrig under kvällen - men jag tänker däremot hitta kalorisnåla alternativ. Jag tycker 5:2 dieten hjälper mig att ändra synen på vad jag egentligen stoppar i mig. Och de 5 andra dagarna då jag äter "som vanligt" så tänker jag till lite extra när jag väl stoppar i mig onödiga saker på grund av att jag insett att jag faktiskt mår bättre när jag äter nyttigt och rätt.

Denna diet har dessutom gett mig huuuur många mattips som helst! Och det är supergott! Exempelvis åt mamma och jag det ni ser på bilden till lunch idag. Coleslaw med räkor. Vi tog en liten större portion och det kanske hamnade på 160kcal eller något sånt. Och det var helt fantastiskt gott, nyttigt och superenkelt. 5:2 dieten har fått mig inse att det krävs en så himla liten förändring egentligen när det gäller matväg, och det största problemet sitter verkligen i huvudet. Så jag tänker verkligen fortsätta med det här tills jag känner att det påverkat mig så pass mycket att jag faktiskt lär mig äta hyfsat rätt de övriga dagarna också. Nyttigt är gott! Och det kan vara kalorisnålt också. Och det tror jag även kan vara en motivation för många.

Jag hoppas verkligen att jag får ut det jag vill utav det här - att lyckas förändra mina matvanor.

Detaljerat, Shopping, Vardagligt  >  2013-09-01 14:02:04  >  3 kommentarer

Nike Free 5.0 = lite perfektion i skohyllan

Utrustning / Kamerahus: Canon EOS 550D
Objektiv: Canon EF 50mm f/1.4 USM

Titta vad jag införskaffade mig förra veckan! Ett par Nike Free 5.0! Suuupernöjd trots att jag tycker att de lyser lite väl mycket i färgen. Men jag var verkligen i behov utav ett par nya träningsskor, trots att jag redan har två sen tidigare. Men jag har haft så mycket problem gällande skor och mina fötter att det verkligen krävdes ett par som uppfyller det jag behöver - vilket dessa gör. Helt klart värda pengarna. De ärså himla sköna att röra sig i! 
 
Fredagen bestod utav en sväng till stan med Anton och sedan bakning för min och mammas del. Igår var det 75-års kalas hos min farbror för farfar, så mina kusiner var där med deras pojkvänner osv. Det var jättetrevligt faktiskt. Idag är jag himla slö och tråkig så imorgon börjar jag leva lite igen.