Startsidan          Kontakt          Anlita mig          Twitter          Instagram
Inlägg: Vad är Bokeh?
Detta inlägg är publicerat i kategorin Fototips och skrevs den 2012-05-26 klockan 18:21:00. Inlägget har hittills 0 kommentarer.
Scrolla ner till slutet utav inlägget för att kommentera det, eller ta hjälp utav länkarna här nedan för att ta dig dit du vill i bloggen.

Fototips  >  2012-05-26 18:21:00  >  0 kommentarer

Vad är Bokeh?

VAD ÄR BOKEH?
För er som inte vet vad bokeh är, så får man fram det bäst när du fotar bilder med lövbakgrund där ljuset kommer igenom löven på de delar där inte fokusen ligger.

HUR FÅR JAG TILL DET I MINA BILDER?
Ju kortare skärpedjup du använder, desto större chans har du för att få bokeh. För att lyckas få bäst resultat ska du alltså använda dig av så lågt bländarantal som möjligt (1.4, 1.8, 2.5). Eftersom bokeh har med bändaren att göra, så har faktorerna brännvidd och avstånd stor betydelse. Som ni ser på porträttexemplen här nere så har den nedre bilden kraftigare bokeh än de två övre, och det beror på avståndet. Ju närmre du står, desto kraftigare blir bokehn.

Bokeh piffar till dina bilder enormt och det gör att porträttbilderna ser mer professionella ut plus att de blir hur mycket snyggare som helst med de runda ringarna i bakgrunden.